6/7/09

L'encantadora de Florència

Rushdie, Salman. L'encantadora de Florència. Alzira : Bromera, 2009. ISBN 978-9824-410-6.

Aquesta novel·la té moltes coses en comú amb Les mil i una nits o L'home que explicava històries, de Rabih Alameddine. Recull magistralment tota la tradició oriental al voltant dels contes i les històries narrades oralment.
Un enigmàtic rondallaire florentí apareix a la cort de l'emperador Akbar, el Gran Mogol, situada a la ciutat índia de S
ikri (al districte d'Agra). El motiu del seu viatge per mig món és explicar-li una història al rei de reis hindú.
Salman Rushdie en aquesta novel·la ens explicarà la història de la princesa secreta Qara Köz, una dona que va encantar a la societat de la Florència del segle XVI i també, a través del temps i l'espai, va aconseguir enamorar al gran emperador indi Akbar.
Així com la ciutat i la societat de Sikri són una barreja d'estils hindú i islàmic, també la novel·la beu de les dues tradicions i incorpora un altre element ben diferenciat però, en el fons, amb molts punts en comú : la Florència dels Mèdici. Perquè, tal i com diu un dels personatges, la gran desgràcia dels homes és que encara que no ho volem -en el fons- tots som estranyament iguals.
Molt interessant, de veritat.

1 comentari:

  1. Anònim20/8/09

    Hola Sandri:
    Soy el suegri.
    Esta mañana me he comprado el libro que se titula "LA NIETA DEL SEÑOR LINH" de PHILIPPE CLAUDEL la 10ª edición .Es de narrativa.
    Trata:
    "Una fria mañana de noviembre , tras un penoso viaje en barco, un anciano desembarca en un pais que podria ser FRANCIA donde no conoce a nadie y cuya lengua ignora.El señor Linh huye de una guerra que ha acabado con su familia y destrozado su aldea.La guerra le ha robado todomenos a su nieta, un bebe llamado Sang Diu , que en su idioma significa"Mañana dulce".Cuenta sus peripecias

    ResponElimina