21/12/09

Olor de colònia

Alcàntara, Sílvia. Olor de colònia. Barcelona : Edicions de 1984, 2009. ISBN 9788492440214.

Aquesta novel·la arrenca amb un incendi en una colònia tèxtil de l'Alt LLobregat el 1952. L'Isidre, contable de Filats i Teixits Viladomat, queda atrapat als arxius de la fàbrica i mor ofegat. Tothom queda trasbalsat : els Viladomat, amos de la fàbrica, la vídua i els fills, els veins i companys de feina ...

A poc a poc coneixerem la vida de la gent de la colònia, en quines condicions treballaven i vivien, les enverinades passions i enveges que movien tots els integrants d'aquesta societat a petita escala. I el final, ben sorprenent. Perquè tothom té coses a amagar i, malgrat tot, al final tot s'acaba sabent visquis o no en una petita colònia tèxtil.

M'ha encantat aquesta novel·la. Enganxa des del principi gràcies a tots els secrets que amaguen els personatges, els quals l'autora va desvetllant a poc a poquet. I el final, fantàstic! Molt sorprenent i punyent.

Molt recomanable!

2 comentaris:

  1. Hola Sandra,
    Aquest llibre també em va agradar moltíssim, amb les intrigues i les pors dels seu personatges. L'autora et fica dins de la colònia que al meu parer era una dictadura, dins una altra dictadura. Per una banda la Franquista i per altra la de l’amo de la colònia. Gràcies pel comentari al Racó del Llibre.

    ResponElimina
  2. Anònim26/12/09

    Sandra, este corazón helado es como lo tiene en muchas ocasiones tu suegro que soy yo.
    Y a partir de ahora puede ser que en cada libro tengas un comentario de tu suegro José Lleida que por la gracia de mi padre José y de mi madre Antonia que en paz descansen los dos soy yo.

    Besitops y abrazada par ati y el Alex.

    ResponElimina