12/2/10

Si los muertos no resucitan



Kerr, Philip. Si los muertos no resucitan. Barcelona : RBA, 2009. ISBN 978-84-9867-635-8.

Guanyadora del 3er Premi Internacional de Novel·la Negra RBA, aquesta és una novel·la negra de les de veritat. He estat incapaç d'imaginar els escenaris i personatges que hi apareixen en color. Només els he pogut imaginar en blanc i negre, com els clàssics del cinema. I és que el protagonista de la versió cinematogràfica d'aquesta novel·la no podria ser un altre que Humphrey Bogart en els seus millors temps!

La història passa al Berlín de 1934, en ple augment del sentiment antisemita nazi (amb Hitler liderant-ho) i amb la més que sospitosa designació de la ciutat com a seu dels jocs olímpics de 1936. Bernie Gunther, ex policia, dedicarà molts esforços a tirar per terra les il·legalitats que comenten el comitè olímpic conjuntament amb l'hampa estadounidenca. Passaran 20 anys i els vells fantasmes ressucitaran, però aquesta vegada a la ciutat de l'Habana, amb el dictador Batista al front.

Molt interessant i entretinguda, tot i que una mica previsible. M'ha costat una mica seguir el fil perquè hi apareixen molts personatges amb noms difícils de recordar. Mai sabia si eren bons o dolents!

Un "clàssic" molt actual de la novel·la negra. Recomanable!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada